Comunicate de presa - arhiva 2010

Modernizare pod rulant bigrinda 50 t

Cu o experienta de peste 20 ani in domeniul instalatiilor de ridicat si avand un pachet de produse si servicii de calitate, am reusit sa devenim un furnizor important pentru un important producato auto din Romania.
In luna ianuarie a acestui an a fost finalizata o lucrare de modernizare pentru un pod rulant brigrinda cu sarcina de 50/12,5 tone.

Caracteristici generale:
- Sarcina nominala 50/12,5 t
- Ecartament 26,5 m
- Inaltime de ridicare 15 m pentru sarcina de 12,5 t
- Inaltime de ridicare 13,5 m pentru sarcina de 50 t
- Lungime cale de rulare 150 m
- Carucior Elmas prevazut cu motoreductoare si electropalane cu cablu Demag
- Motoreductoarele sunt actionate prin convertizoare de frecventa
- Operare prin intermediul radiocomenzii
- Lumini de semnalizare
- Instalatie electrica refacuta complet.

Raspundem astfel celor mai exigente cerinte ale clientilor nostri si dezvoltam 
in continuare solutii optime pentru intralogsitica.


Primele poduri rulante suspendate realizate la Brasov

In cursul lunii februarie au fost livrate catre producatorul de rulmenti Timken Romania, primele doua poduri rulante suspendate Elmas – sistem Demag.
De la lansarea productiei de poduri rulante din anul 2005, am reusit sa dezvoltam continuu gama de produse si sa oferim clientilor nostri solutii la cheie.
Printre caracteristicile podului rulant monogrinda 5 tone putem aminti:
- ecartamentul de  21 metri, viteza de ridicare 6/1 m/min, inaltimea de ridicare 6 metri
si puterea instalata 11,4 kW.
Caracteristicile podului rulant monogrinda suspendat de 8 tone sunt:
- ecartamentul de 9 metri, viteza de ridicare 5/0,8 m/min, inaltimea de ridicare 6 metri
 si puterea instalata de 15,4 kW.
Ambele poduri rulante suspendate sunt manipulate cu ajutorul comenzii radio.
Avantajul acestei variante constructive consta in faptul ca sunt eliminate constructiile portante pentru caile de rulare, acestea din urma fiind suspendate chiar de fermele halei existente.
Fata de versiunea podurilor rulante rezemate, aceste poduri asigura o suprafata 
mai mare de acoperire la sol in zona de lucru.

Elmas - distribuitor utilaje forestiere John Deere

In urma parteneriatului incheiat in cursul lunii martie 2010, compania Elmas a devenit distribuitor autorizat al utilajelor forestiere John Deere Forestry in Romania.
Compania John Deere este unul din leaderii mondiali in domeniul utilajelor forestiere.Cu o experienta de peste 170 de ani compania John Deere ofera un pachet complet de utilaje din domeniul forestier: harvestere, forwardere, tractoare forestiere cu troliu, tractoare forestiere cu graifar, utilaje de balotat, buldozere pe senile.
In calitate de distribuitor in Romania, Elmas va sta acum la dispozitie cu solutii complete pentru domeniul forestier.

Linde T.O.P. training - performanta completa in exploatare

La sfarsitul lunii aprilie 2010, la sediul central din Brasov, a avut loc training-ul Linde T.O.P. (performanta completa in exploatare) sustinut de domnul ing. Gerald Liedl - Regional Manager International Sales Eastern Europe, Linde Fördertechnik GmbH.
Au fost prezente toate echipele proprii de vanzari, din tara si de la sediul central, implicate in comercializarea echipamentelor de ridicat si stivuit Linde.
Cu aceasta ocazie s-au dezbatut mai multe teme legate de vanzarea pro-activa pe baza avantajelor si performantelor realizate de stivuitoarele Linde. 
In baza chestionarelor de feedback acest eveniment a primit calificativul bun catre excelent.
Suntem convinsi ca acest training va contribui activ la sustinerea activitatii de vanzari si va asigura un pachet complet de informatii si argumente pentru potentialii clienti, 
privind avantajele pe termen lung la achizitionarea unui echipament nou 
marca Linde Material Handling.

Magazin de prezentare instalatii de ridicat

Din 15 iunie 2010 este functional magazinul propriu de prezentare al companiei Elmas, situat in Brasov la sediul central.
Aici veti gasi o gama completa de instalatii de ridicat: stivuitoare, transpalete, dispozitive de manipulare a sarcinilor, ascensoare, electropalane, poduri rulante, etc.
Dorim astfel sa venim direct in intampinarea clientilor nostri cu produse si solutii optime in domeniul intralogisticii.
Va asteptam in cadrul magazinului de prezentare zilnic de luni pana vineri, intre orele 8:00-17:00, la adresa B-dul Grivitei nr.1y (DN13) - Brasov.
Veti descoperi o gama diversificata de echipamente de ridicat si manipulat care raspund celor mai exigente cerinte de pe piata.

Participare la Salonul Regional al Cercetarii Brasov

Compania Elmas a fost prezenta la cea de a-II-a editie a Salonului Regional al Cercetarii Brasov, in perioada 30 iunie - 2 iulie 2010.
Cu aceasta ocazie au fost prezentate mai multe solutii in domeniul instalatiilor de ridicat: butoanele capacitive pentru comanda ascensoarelor, comunicarea de date in sistem bus intre placile Levitronic, solutie de modernizare a ascensoarelor electrice cu noua generatie de trolii gearless, sistemul de supraveghere de la distanta a instalatiilor de ridicat si sistemul hidraulic de cantarire a masei podurilor rulante. Avand la baza experienta de peste 20 de ani acumalata in domeniu punem accent continuu pe dezvoltarea activitatii de cercetare, conceptie si design pentru a oferi pe piata produse competitive si fiabile care raspund cerintelor actuale.

Elmas furnizor de stivuitoare Linde pentru industria berii

Recent a fost livrata o flota de 6 stivuitoare Linde H30T pentru un producator important din industria berii din Romania.
Printre caracteristicile echipamentelor de ridicat si stivuit oferite putem aminti: sarcina nominala 3 tone, inaltime de ridicare 5,5 m, cabina speciala pentru aplicatii in industria berii, dispozitive speciale pentru preluarea a 2 paleti o data. Datorita echiparii stivuitoarelor cu dispozitivele de preluare a incarcaturii se obtine o crestere semnificativa 
a productivitatii. Cabina inaltata a operatorului a fost special dezvoltata de producatorul 
german Linde pentru a raspunde cerintelor din industria berii. Aceasta asigura o vizibilitate 
optima peste incarcatura si conduce la marirea eficientei si sigurantei in exploatare. 
Prin reteaua noastra de vanzari si service oferim clientilor nostri un consulting profesional 
si suport calificat pentru toata gama de echipamente de ridicat si stivuit marca Linde.

Primele tractoare forestiere John Deere livrate de Elmas

Elmas a livrat primele doua tractoare articulate forestiere cu troliu John Deere catre o companie din domeniul forestier din Romania.
Printre caracteristicile principale ale acestor utilaje putem enumera:
- model 540G III, lungime totala 6320 mm, garda la sol 510 mm, motor John Deere PowerTech 6,8-L, 129 CP, transmisie directa PowerShift.
In urma parteneriatului incheiat in luna martie 2010 cu compania John Deere Forestry, 
va oferim utilaje forestiere noi si second-hand, accesorii si piese de schimb exclusiv originale, 
service autorizat si consultanta calificata in domeniul forestier.

Demag Cranes a castigat un loc de top in competitia "Best Factory 2010"

Demag Cranes AG s-a clasat pe locul 2 in competitia “Best Factory/Industrial Excellence Award 2010”.
Un juriu international a acordat premiul pentru locatia de productie din Wetter/Ruhr avand la baza mai multe argumente: managementul excelent al productiei, dezvoltarea strategica a produselor, integrarea angajatilor in procesele de schimbare.
In ultimii ani au fost investiti aproximativ 14 milioane de Euro in modernizarea 
infrastructurii de productie din Wetter, Germania.
In calitate de furnizor la nivel global, Demag Cranes produce in 16 tari de 
pe 5 continente si este prezent la nivel mondial prin reteaua de vanzari si service in 
peste 60 de tari prin intermediul agentiilor si birourilor de reprezentare.
Din anul 1993, compania Elmas este agentie Demag Cranes pe teritoriul Romaniei.
Informatii suplimentare.

Elmas - distribuitor autorizat HOPPECKE in Romania

Din luna octombrie 2010, compania Elmas este distribuitor autorizat in Romania al bateriilor de tractiune si redresoarelor HOPPECKE Batterien GmbH&Co. KG.
Compania HOPPECKE din Germania, cu o experienta de peste 80 de ani este astazi un furnizor important de baterii industriale in Europa si la nivel mondial.
In decursul timpului producatorul german s-a specializat in dezvoltarea de noi tehnologii si servicii pentru echipamente de stocare a energiei.
In calitate de distribuitor in Romania, Elmas va sta acum la dispozitie cu o gama diversficata de baterii si redresoare pentru stivuitoare.

Lider judetean in industria de masini si echipamente

In cadrul manifestarii "Topul Judetean al Firmelor 2009" organizate la inceputul lunii octombrie 2010 de Camera de Comert si Industrie Brasov, compania Elmas a obtinut diploma pentru locul 1 la sectiunea “Industria de Masini si Echipamente- intreprinderi mari”.
Pe baza indicatorilor de performanta (profit, cifra de afaceri) obtinuti in cursul anului 2009 se confirma astfel pozitia de lider in domeniu.
Prin profesionalism si experienta de peste 20 de ani, asiguram clientilor nostri  solutii 
optime si produse competitive, adaptate cerintelor actuale in domeniul intralogisticii.

Elmas a sarbatorit 20 de ani de la infiintare

La sfarsitul lunii octombrie 2010, Elmas a implinit 20 de ani de activitate si inovatie in domeniul instalatiilor de ridicat.
La sediul central din Brasov au fost reuniti intr-un cadru festiv invitati din randul partenerilor de afaceri externi si interni, autoritati locale si centrale, la aniversarea celor 20 de ani de existenta in spiritul valorilor “Integritate”, “Incredere”, “Parteneriat”.
Istoria Elmas incepe in anul 1990, cand in randul celor 12 fondatori se naste ideea de a se organiza intr-o societate privata cu activitatea principala de intretinere ascensoare, punand astfel bazele companiei Elmas prin aport de capital 100% privat romanesc.
Astazi, Elmas este un specialist regional in domeniul instalatiilor de ridicat, cu o retea de puncte de lucru la nivel national si regional, avand un total de aproximativ 260 de angajati.
In decursul celor 20 de ani de existenta compania Elmas a urmat acelasi traseu ascendent ajung in prezent un jucator important pe piata instalatiilor de ridicat din Romania si dezvoltand continuu produse si concepte noi care raspund celor mai actuale si exigente cerinte.

Elmas ocupa un loc de top in industria echipamentelor de ridicat si manipulat

In cadrul evenimentului "Topul National al Firmelor Private 2009" organizat la inceputul lunii noiembrie 2010 de CNIPMMR, compania Elmas s-a clasat pe locul 2 la nivel national pentru domeniul “Fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat”.
Prin gradul inalt de flexibilitate si adaptare a pachetului de produse si servicii la cerintele actuale din piata reusim cu profesionalism sa ne mentinem in top la nivel national si pe parcusul acestei perioade dificile traversata de economia romaneasca.
Conceptia de noi produse, cercetarea si inovatia in domeniul instalatiilor de ridicat precum si resursa umana cu un grad inalt de calificare sunt elemente esentiale in 
dezvoltarea companiei si fac din Elmas un jucator important in domeniul instalatiilor de ridicat.

Sus