Proiectul pilot de parcare automatizată ELMAS Combiparker sistem WÖHR aflat în faza de dezvoltare, va fi amplasat în perimetrul parcării convenționale de la sediul central ELMAS, din Brașov.
Acesta va utiliza o amprentă la sol de aproximativ 80 mp și va permite stocarea pe verticală a unui număr maxim de 25 de autoturisme. Parcarea automatizată ELMAS Combiparker are la bază un sistem de parcare WÖHR și reprezintă o soluție de parcare compactă, care va aduce economie de spațiu și eficiență în operare. Acest sistem pilot va fi realizat în varianta supraterană, cu un rând, 4 coloane și 5 niveluri de parcare. În funcție de aplicația clientului, acest sistem de parcare modular va putea fi redimensionat.
Sistemul pilot de parcare automatizată ELMAS Combiparker va aduce în mod clar un plus de avantaje față de o parcare clasică, care în prezent, necesită suprafețe mari de teren, nu asigură protecția autoturismelor, consumă timp pentru găsirea locului de parcare disponibil și generează poluare.
UVECO, made by ELMAS, este un modul utilizat pentru decontaminarea aerului din cabinele ascensoarelor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C.
Decontaminarea cu lumină ultravioletă din gama UV-C este o metodă deosebit de eficientă, utilizată și în alte domenii: medical, alimentar, tratarea apei potabile, retail etc.
Se pot monta unul sau mai multe module UVECO, în funcție de volumul cabinei ascensorului și de cerințele beneficiarilor. Recircularea și neutralizarea aerului din cabină se realizează în mod automat. Sistemul pornește în momentul închiderii ușilor cabinei ascensorului și rămâne în funcțiune după oprirea ascensorului în stația finală, pe perioada de timp variabilă și reglabilă “T”, în funcție de volumul cabinei, de cerințele utilizatorului și de numărul de module scalabile atașate. Atunci când ascensorul este dedicat pentru trafic intens, fiecare nouă închidere a ușilor cabinei ascensorului resetează valoarea “T” la valoarea programată inițial (0-30 minute), pentru a menține activă funcționarea sistemelor.
Acest sistem, prin recircularea aerului, neutralizeaza în proporție de până la 99 %, bacteriile, virușii și fungii existenți în aerul din cabina ascensorului, fără niciun risc pentru persoanele aflate în cabină. Durata estimată de funcționare a lămpilor incluse în modulul UVECO este de 18.000 de ore.
Statiile mobile tip container pentru incarcarea bateriile de tractiune sunt concepute si dezvoltate de compania ELMAS, pentru a raspunde cerintelor clientilor din piata care inregistreaza cresteri ale flotelor de electrostivuitoare.
Fabricate in Romania, statiile mobile tip container asigura un management eficient al procesului de incarcare al bateriilor industriale si sunt proiectate sa functioneze in mediul exterior.
In zona delimitata situata in exteriorul cladirilor sau halelor industriale sunt necesare asigurarea alimentarii cu energie electrica (400 V), alimentarii cu apa curenta si centura de impamantare.
Beneficiile asigurate de statiile mobile de incarcare:
- economie de spatiu productiv
- costuri reduse de fabricatie in comparatie cu o statie fixa
- automatizarea procesului de incarcare si monitorizarea parametrilor
- protejarea mediului inconjurator
- costuri minime de servisare
- fiabilitate si eficienta ridicata in functionare.
Pentru a atinge un nivel ridicat de productivitate va oferim accesul la solutii individualizate de manipulare si transport al diferitelor incarcaturi.
Macaralele portal monogrinda ELMAS completeaza gama diversificata de solutii dezvoltate, proiectate si fabricate la Brasov.
Caracteristici tehnice principale:
- ecartament de 30 de metri + 8 metri in consola
- capacitate nominala de 5.000 kg
- functionare in mediu exterior
- comanda dubla (din cabina sau de la sol cu radio joystick)
- mecanisme Demag Cranes&Components
- iluminat tip LED pentru zona de lucru macara
- sistem de degivrare cale de rulare carucior
- miscarile de translatie carucior si translatie macara portal controlate prin convertizoare de frecventa dedicate.
Manipularea incarcaturilor relativ usoare in diferite medii de lucru (spatii productive, depozite etc.) sunt deseori consumatoare de timp si genereaza efort fizic suplimentar pentru operatori.
Plecand de la aceste cerinte ELMAS a conceput gama proprie de macarale pivotante pentru manipularea sarcinilor pana la 2000 kg.
Sunt disponibile doua versiuni constructive:
- macarale pivotante cu brat de tip profil IPE
- macarale pivotante cu brat de tip profil I.
Oferim clientilor un grad ridicat de personalizare atat prin echiparea cu diferite mecanisme de ridicare (ex. palane electrice, pneumatice, manuale) cat si prin paleta de culori standard.
Manevrabilitatea si productivitatea ridicata a macaralelor pivotante Elmas asigura in permanenta un flux optim de materiale in spatiile de lucru pe care le deservesc.
Avem capacitatea de a dezvolta produse cu o calitate integrata pe tot fluxul, incepand de la concept, proiectare, productie, montaj si terminand cu suportul after sales (service, piese de schimb).
Liftul electric CIRRO A proiectat pentru o eficienta energetica ridicata in exploatare reprezinta solutia optima pentru transportul pe verticala al persoanelor, in cladiri cu inaltimi medii.
Acest ascensor tip room-less este un produs certificat CE, se incadreaza in clasa energetica A si este fabricat in Romania.
Este disponibil in doua variante constructive (sarcina nominala 450 kg, respectiv 630 kg), are o viteza de deplasara de 1 m/s si o durata de functionare de 25 de ani.
Avantajele noului ascensor electric CIRRO A:
- consum redus de energie
- eficienta ridicata in exploatare
- design inovativ
- integrare facila in puturile din cladirile existente
- nivel redus de zgomot
- costuri reduse de intretinere.
ARHI SAFE este o solutie automatizata de arhivare pe verticala care utilizeaza doar 25 de mp la sol si poate depozita pana la 19 tone de documente.
Aceasta este formata dintr-o constructie metalica termoizolata la exterior, iar la interior este montat sistemul de arhivare si depozitare tip Hänel Lean Lift.
Intreaga constructie poate fi atasata la o cladire existenta sau poate fi montata independent.
Solutia are aplicabilitate in companiile din diferite industrii care genereaza un volum mediu si ridicat de documente si au nevoie de un acces rapid si eficient la arhiva, dar si de institutii publice care lucreaza cu un volum ridicat de documente (biblioteci, tribunale, case de pensii). Arhiva automatizata ARHI SAFE are la baza un sistem de depozitare prevazut cu 86 de containere, cu dimensiunile de 326 x 1035 mm/fiecare container, care asigura depozitarea a aproximativ 3096 de cutii de documente.
Pentru ca documentele pe suport clasic de hartie sa poata fi pastrate in conditii optime s-a implementat un sistem de conditionare si recirculare a aerului, cu trei functii: incalzire, racire si uscare.
Interfata arhivei automatizate ARHI SAFE permite implementarea cu usurinta in cadrul retelei de PC ale companiei si la cele mai cunoscute sisteme ERP.
Pentru monitorizarea de la distanta a echipamentelor electrice/electronice prin reteaua mobila GSM, compania ELMAS a dezvoltat sistemul SED.
SED are la baza electronica microprogramata si poate monitoriza toate tipurile de evenimente traductibile in semnale electrice, prin intermediul traductorilor electronici.
Informatiile electrice primite de la traductori sunt codate de catre microprocesor si transformate in pachete de date in format SMS sau pentru comunicatia online in sistem CSD.
Prin intermediul unui software dedicat s-a realizat si interfata pentru PC, smartphone si/sau tableta, care permite gestionarea informatiilor de catre un serviciu de dispecerat.
Acest sistem aduce mai multe beneficii:
- siguranta in utilizare datorita monitorizarii permanente a echipamentelor
- fiabilitate ridicata a utilajelor industriale aflate in exploatare
- cunoasterea exacta a naturii defectiunilor aparute la echipamente
- timpi redusi de interventie pentru echipa de tehnicieni service
- costuri reduse de servisare al echipamentelor dotate cu acest dispozitiv.
În cadrul seminarului desfășurat în 10 octombrie, la punctul de lucru ELMAS din Băicoi, vedetele evenimentului au fost echipamentele automate L-Matic și C-Matic, dedicate manipulării sarcinilor de 1.200 kg, respectiv 1.000 kg.
Suntem onorați că, în urma voturilor și a analizei juriului, ELMAS SRL s-a clasat pe locul I la categoria "Elevator/Lifts Commercial" cu fotografia „A point of view” , în cadrul concursului anual de fotografie 2024, organizat de revista Elevator World, din SUA.
Roadshow-ului Linde Heavy Truck s-a desfășurat pe parcursul a două zile, conform programului:
- 14 Mai 2024, la sediul central din Brașov;
- 17 Mai 2024, în incinta Portului Constanța Sud (Agigea), cu sprijinul companiei Predilect Cargo.
În cadrul Centrului de Dezvoltare-Inovare, compania Elmas a dezvoltat un sistem automat de umbrire care produce în același timp și energie electrică.
Pe parcursul anilor 2022 și până în prezent, compania ELMAS a inovat și a experimentat un procedeu modern de decorare a cabinelor și a butonierelor de comandă pentru ascensoare. Totul a pornit de la un concept care să asigure facilitatea comenzilor unui ascensor în condiții de securitate maximă, cât și a unui design de cabină cât mai proaspăt și prietenos, ambele testând un procedeu tehnic.
Suntem onorați că, în urma evaluării riguroase și transparente făcută de un juriu de experți în domeniul mediului și sustenabilității, ELMAS SRL a fost distinsă cu premiul "Excelență în Economie Circulară", pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Galei Green Report, care a avut loc joi, 18 ianuarie 2024, în Sala Tronului a Muzeului Național de Artă al României.
Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat din România, a lansat propriul serviciu de închiriere și pentru ascensoare, mizând pe calitatea premium a produselor sale, condiție esențială pentru o funcționare sigură și eficientă.
Proiectul pilot de parcare automatizată Elmas Combiparker a intrat într-o nou etapă: montarea sistemului integrat de panouri fotovoltaice cu funcții multiple.
Cu o experiență de peste 32 de ani în domeniul instalațiilor de ridicat, compania brașoveană ELMAS a lansat cursul de specializare pentru “Stivuitorist”, cod COR 833403.
Compania Elmas, producător autohton de instalații de ridicat (ascensoare, macarale industriale, platforme de materiale etc.), a investit în urmă cu 4 ani în propriul sistem fotovoltaic.
Pentru asigurarea cu energie electrică necesară derulării procesului de producție au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperișul halei cu o suprafață de 5.000 mp și o putere instalată de 312 Kwp.
În contextul actual, orașele sunt grav afectate de criza locurilor de parcare. Parcul auto a crescut într-un ritm foarte rapid punând mari probleme în procesul de dezvoltare urbană. Faptul că majoritatea locurilor de muncă sunt în afara municipiului, iar locuințele, sediile instituțiilor de stat, spitalele, policlinicile, grădinițile, școlile și universitățile sunt în interiorul municipiului fac necesară deplasarea cu autoturismul.
Ce spun elevii care au făcut practică și care au ales să rămână angajați ai companiei brașovene.
Compania ELMAS, în parteneriat cu Camera de Comert și Industrie Brașov și Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Inginerie Mecanică este implicată activ în cadrul proiectului “Cariera de Succes în Științele Inginerești”, co-finanțat din Fondul Social European prin “Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.
Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul instalațiilor de ridicat, compania brașoveană ELMAS a lansat cursul de specializare “Montator, reglor și depanator de ascensoare”, cod COR 741212.
PARCAREA RE-GÂNDITĂ: MODULARĂ ȘI BINE COMBINATĂ – HUB DE CARTIERE CA ELEMENT DE INTERACȚIUNE AL DIVERSELOR ZONE REZIDENȚIALE
Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat, și-a programat pentru acest an un buget de investiții de patru milioane de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, s-a văzut nevoită să oprească toate investițiile semnificative. „Anul trecut am finalizat lucrările de amenajare la Centrul de Dezvoltare și Inovare ELMAS, prevăzute în investiția de aproximativ 900.000 de euro demarată în 2019”, spun reprezentanții companiei.
Companiei Elmas Brașov, specializată în instalații de ridicat, i-a fost decernat premiul I în cadrul concursului mondial Elevator World „Project of the Year 2021”, la categoria “Lifturi speciale” cu proiectul „Platforma pentru persoane - Pasărea Măiastră”, pentru soluția tehnică adoptată.
Cu o tradiție de peste 65 de ani, compania Elevator World Inc. din SUA realizează publicația Elevator World, fiind distribuită la nivel mondial, către toți specialiștii din domeniul ascensoarelor. Participarea la concursul internațional “Project of the Year”, aflat la ediția cu numărul 23, este 100% gratuită și deschisă tuturor producătorilor de ascensoare din lume.
Compania brașoveană ELMAS este permanent implicată în viaţa socială a comunităţii, susţinând activ proiecte pe termen lung. Astfel, ELMAS este unul dintre membrii fondatori ai Şcolii Profesionale Kronstadt, prima şcoală profesională care adoptă modelul învăţământului dual german în România. Tinerii învaţă, în condiţiile cele mai moderne şi performante, meserii tehnice căutate pe piaţa muncii (electromecanic, electrician, sudor, operator CNC, mecanic auto, vopsitor auto etc). După trei ani de pregătire practică, elevii vor ieşi de pe băncile şcolii cu competenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare.
Compania brașoveană Elmas, dealer autorizat Linde Material Handling pe piața din România și Republica Moldova, a lansat o nouă interfață a site-ului stivuitoare.ro.
Pentru soluția tehnică adoptată, compania Elmas Brașov specializată în instalații de ridicat, a fost declarată câștigătoare al treilea an consecutiv în cadrul concursului mondial Elevator World „Project of the Year 2021”, la categoria “Lifturi speciale” cu proiectul „Platforma pentru persoane - Pasărea Măiastră”.